сряда, 21 април 2010 г.

Отлив на членове от Съюза на инвалидите в България в страната заради недостиг на средства

Тази тенденция съществува и в Силистренско. Това каза след състоялото се вчера отчетно събрание на Регионалната организация на съюза в Силистренска област регионалният координатор на организацията Христо Стойчев. Според него в Регионалната организация на Съюза на инвалидите в България членуват около 2 000 души от Силистренска област, като близо половината от тях са от Дуловската община.
На практика в някои общини като Кайнарджанската, Главинишката и Алфатарската организации не работят. Намаляват и членовете на организацията в Силистра, защото “не се подпомагат с нищо освен с информация и консултации за преференциите им”, образно обясни Христо Стойчев.
Поради промени в нормативната уредба от началото на април не се “осребряват” и автобусни билети за междуградски пътувания. Не навсякъде се изпълняват изискванията за осигуряване на достъп на трудно подвижни хора и граждани с инвалидни колички до обществени и търговски сгради , като се направят съответните реконструкции. Засега са предприети действия за осигуряване на достъп само в Силистренската и в Дуловската община.
През миналата година бе проведена и застъпническа за достъпност на училищата в Силистренската община за деца с увреждания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар