четвъртък, 10 юни 2010 г.

Представители на Лайънс клуб Силистра са номинирани за участие в управителните органи на Асоциацията на лайънс клубовете в България-Дестрикт 130

Номинациите са за д-р Венцислав Стоев –паст президент и нотариус Златко Нотев президент на Лайънс клуб Силистра . Номинацията за д-р Стоев е отправена лично от бъдещият президент на Дестрикт 130 Стефан Христов и е за президент на Регион Север . Предложението за Златко Нотев е за президент Зона Черно море, включваща Силистра , Шумен , Търговище , Добрич и Варна.
Новината съобщи пред журналисти председателят на Лайънс клуб Силистра Златко Нотев , на среща коктейл с медиите и членовете на клуба снощи по повод 3-тата годишнина от чартирането на силистренския клуб, а домакин на събитието бе пасажерския кораб “Поларис”.
За тези постове има номинирани още двама членове на лайънс клубове от северна България , уточни Нотев . Решението ще бъде ясно на 1 юли тази година.
Според Златко Нотев тези номинации са преди всичко израз признание към Лайънс клуб Силистрла и дейността на негвите 19 членове.
Лайънс клуб Силистра е основан през септември 2007гот 19 силистренци . и е чартиран в МАЛК/Международната асоциация на Лайънс клубовете” на 9 юни 2007 г.
Към днешна ддата членовете на клуба са 18 , като през тази година има отправена покана към петима нови членове , съобщи Златко Нотев
Приоритетите на Лайънс клуб Силистра , са като цяло приоритетите и на световното лайънс движение , възникнало като организация за борба със слепотата и подпомагане грижите за слепите хора и разширило през дългогодишната си история своята свера на дейност и в полза на други благотворителни каузи и инициативи. Не случайно и членовете на Лайънс клубовете се наричат “Рицари на светлината “ а девизът ими е “Ние служим”
В последните години обаче , освен с благовворителност и подпомагане на нуждаещи се хора , Лайнс клубовете работят и в полза на културния обмен , в сферата на екологията и младежките програми.
За активната си благотвортелна дейност , по време на провелото се на 4 и 5 юни отчетно изборно събрание на Асоциацията на Лайнс клубовете в България , Лайънс клуб Силистра е удостоен с плакет грамота , като основен дарител в рамките на Дестрикт 130 , обяви Златко Нотев.
През изминалата отчетна годна силистренския клуб отчита реализиране на благотворителни концерти , и балове , дарения в социални домове и училища , както и реализиране на кампания за скринингови изследвания на гръбначни изкривявания при учениците в Силистра. Кампанията ще бъде подновена и през новата учебна 2010-2011 година , обещаха силистренските рицари на светлината.
На официалното тържество снощи бе представен и бъдещят президент на Лайънс клуб Силистра Никола Колев, за периода 01.07 20010-01.07-2011 година., досегашен първи зам президент на силистренския клуб

1 коментар: