четвъртък, 10 юни 2010 г.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ Д-Р ВЛАДИМИР ЯНКОВ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКАПО СЛУЧАЯ „СТАДИОН „ДОРОСТОЛ” В СИЛИСТРА

Областният управител д-р Владимир Янков разпоредил проверка по случая със стадион „Доростол” в Силистра, известен сред обществеността като „Стария стадион”, съобщиха от пресцентъра на областна администрация Силистра
Привърженици на ФК „Доростол”са изразили пред областния управител загрижеността си от предстоящо строителство на търговски обект, в непосредствена близост до стадиона, което пряко би засегнало целостта на спортното съоръжение, сдобило се наскоро със съвременен европейски спортен терен. В сигнала си, граждани определили се като „фенове на ФК „Доростол”, изразяват своя протест срещу унищожаването на терена и настояват границата с търговския обект „да се премести 6 метра зад вратата на северния край на стадиона”. В подписката на силистренци се насочва вниманието върху факта, че футболният клуб „Доростол” влиза в „Б” група.
Позовавайки се на правомощията си, Областният управител е изискал становищата по случая на Кмета на община Силистра, на Председателя на местния парламент и на Омбудсмана (обществения защитник) на община Силистра.
От Председателя на общинския съвет д-р Янков очаква и подробна информация – спазва ли се Решение №939/29.10.2009 г на общинския съвет, според което се изменя кадастралната карта на Силистра така, че границата между имота определен за изграждане не търговския обект и на стадиона „да мине до линията на съществуващата метална ограда”.
Областният управител е предоставил подписката на футболните фенове и на вниманието на началника на Службата за геодезия, картография и кадастър в Силистра Радка Стойчева, като очаква и нейното становище, подкрепено с копие на проблемния обект от кадастралната карта на града.
След като получи становищата и се запознае с тях, Областният управител ще действа съгласно правомощията си, се уточнява в пессъобщението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар