четвъртък, 10 юни 2010 г.

МБАЛ Силистра няма покана за подписването на анекс със здравната каса към индивидуалния договор за оказване на болнична помощ по клинични пътеки

МБАЛ Силистра на този етап няма покана за подписването надопълнителния анекс със здравната каса към индивидуалния договор за оказване на болнична помощ по клинични пътеки. Ръководството на болницата е получило миналата седмица само предупредително писмо за подписване на допълнителен анекс, каза за радио Мелодия д-р Даниела Костадинова, директор на МБАЛ Силистра.
Д-р Костадинова изрази категоричнто си становище, че силистренската болница ще се съобрази с единното становище на Сдружението на областните болници в страната, защото според нея този проблем не може да бъде решен с епизодични и единични протестни акции, а изисква единно становище на съсловните организации. Според нея е вероятно още днес след срещата между Българския лекарски съюз и НЗОК , такова становище да бъде формулирано.
Повод за броженията на здравните заведения са писмата на регионалните здравни каси, че спират да плащат на болниците над делегираните им бюджети.Според д-р Костадинова, най фрапиращото в случая е , че искането за допълнителен анекс, който е за изминалото тримесечие, означава, че лечебните заведения няма да получат пари за нещо което вече са заработили. С това ще се наруши качеството на медицинските услуги, а фалитите на някои болниците ще бъдат реални.

Няма коментари:

Публикуване на коментар