вторник, 1 юни 2010 г.

Влакът от София за Силистра от днес ще бъде със спален вагон

Спалният вагон ще бъде композиран веднъж седмично. До компромисното решение се стигна след серия контакти между областния управител д-р Владимир Янков и ръководството на БДЖ-Пътнически превози” –София, съобщават от пресцентъра на Областна администрация
В средата на месец май, Областният управител бе уведомен от началник гарата в Силистра Веселин Иванов, че спалния вагон на бързия влак е спрян за неопределено време. В резултат на сигнала, д-р Янков потърси съдействие от ръководството на БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, с молба да бъде преразгледана въведената анти-кризисна мярка.
В становището си по проблема, областният управител е изразил сериозното си безпокойство, както от намаления брой на вагоните пътуващи в състава на влака, така и от включените два безкупейни вагона, които са „твърде неудобни за пътуване на дълги разстояния, от възрастни хора, деца и гора с увреждания”.
Д-р Янков е обнадежден , че ръководството на БДЖ ще вземе под внимание факта, че през зимния сезон климатичните условия в Североизточна България са много тежки и железопътният транспорт се оказва единственият възможен за придвижване на населението.
Той също настоява да се спазва утвърденото разписание на влаковете и да не се лишава населението от спален вагон.
В областна администрация се очаква официалното становището на ръководството на БДЖ, по отношение по-нататъшната политика на железниците.
Междувременно, днес (01.06) Областният управител получи уверения от ръководителя на дирекция „Пътнически превози в БДЖ Любомир Иванов, че веднъж седмично влакът Силистра-София ще пътува със спален вагон, се уточнява в прессъобщението на областна администрация.
Графикът на влака със спален вагон е:
Всеки Вторник – тръгване от София в 21:20 ч.
Пристигане в Силистра – сряда сутринта в 7:20 ч.
Всяка сряда – тръгване от Силистра в 20:55 ч.
Пристигане в София – четвъртък сутрин с 7:20 ч.
Още днес (1 юни – Вторник) влакът от София за Силистра ще бъде със спален вагон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар