понеделник, 28 юни 2010 г.

Три паралелки от предварителния план.прием след седми клас отпадат след първо класиране

Това съобщи за р. Мелодия Габриела Миткова , началник на РИО на МОНМ в Силистра.

Резултатите от първо класиране на кандидат гимназистите бяха обявени вчера в 17 часа в цялата страна.

Поради недостатъчен брой желаещи са закрити и не се се осъществява прием в 3 паралелки в Силистра :„Английски и френски език” – ЕГ „П. Яворов”, Силистра „Информатика” – ПМГ „Св. Кл. Охридски”, Силистра и „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил” – П.Г.Лека Промишленост „П. Славейков”, Силистра. Учениците пожелали тези паралелки са класирани по следващите си желания.

Приетите по първо желание или удовлетворени от първото класиране ученици, следва да се запишат в съответното училище от 28 до 30. 06. 2010 г. В приемащото училище е необходимо да се представят оригиналите на удостоверение за завършен VІІ клас (за всички училища) и медицинско свидетелство (само за професионалните гимназии). В случаите в които учениъкт е класиран по първо желание и не се запише , той губи мястотот си , уточни Габриела Миткова.

Ако пък ученикът не е приет по първо желание, има възможност да подаде до директора на училището, в което е класиран заявление за участие във второ класиране. Има вероятност да се придвижи по по- предно желание, докато в същото време запазва мястото си от първо класиране.

Общо 14 са седмокласниците в силистренско , които след първо класиране не са приети никъде, информира още Миткова. Тези ученици автоматично участват във второто класиране БЕЗ да подават заявление.

На 01. 07. 2010 г. ще бъде обявено второто класиране, при което учениците по т. 2 и 3 ще разберат има ли по- благоприятна промяна при тяхното класиране.

Така равносметката след първо класиране посказва, че в силистренско ще бъдат сформирани 15 от обявените в предварителния план-прием след седми клас 18 паралелки. Общия брой на подалите заявлениея за участие в първо класиране ученици е 404.

Няма коментари:

Публикуване на коментар