вторник, 13 юли 2010 г.

Нови 13 длъжници в списъка на НАП -Силистра

Общо 246 са длъжниците към бюджета в Област Силистра, показва последната актуализация на публичния бюлетин, съдържащ списък на лица с неуредени данъчни задължения. През 2009 г. пари на държавата са дължали 233 задължени лица, а неизрядните платци в Силистренско през 2008 г. са били 222-ма.
През миналия месец един нов длъжник е бил прибавен към списъка с длъжниците заради неплатен ДДС в размер на 60 хиляди лв. Една от фирмите пък е била заличена от регистъра поради заплащане на дължимата от нея сума.Забрана за напус кане на границите на България е наложена на 62 лица от Силистренска област, които не са изплатили данъчните си задължения към бюджета.
Общо за 78 дружества и ЕТ публичните изпълнители на НАП – Силистра са поискали от службата за контрол върху общоопасните средства на МВР неиздаване или отнемане на разрешителни за производство, търговия или пренасяне на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси.
Най-големият длъжник към Офиса на НАП в Силистра си остава фирма „АГРОНИКА” ЕООД, гр. Тутракан, със задължение в размер на 4,7 млн. лв. С милион по-малко дължи „СТАН-2001” ЕООД /3,65 млн.лв/, следвана от „РИНО” ООД, Силистра - с 1,84 млн. лв. невнесени задължения към държавата от данъци и осигуровки.
НАП продължава да апелира пред своите клиенти да изплащат доброволно и своевременно данъчните и осигурителните си задължения към държавния бюджет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар