понеделник, 12 юли 2010 г.

Рекордни рестрикции в областна администрация Силистра Липса на елементарен контрол на управлението на предходната администрация

Това сочат данните, изнесени днес от областния управител д-р Владимир Янков, във връзка с някои приключили проверки и ревизии на бившите управляващи в областна администрация .
Данните от извършените до момента проверки за периода на управление в периода 2004-2009 година са публикувани в интернет страницата на областна администрация на адрес. www.ss.government.bg
Пред журналисти областният управител представи протокол за брак без подпис на областния управител, който е единственото материално отговорно лице в областна администрация, на стойност над 88 хиляди лева.
Съгласно направените констатации от проверките, от 2004 годино в областна администрация не е водена инвентарна книга с опис на заприходени и бракувани активи в админстрацията .
След изискана от екипа на д-р Владимир Янков данъчна ревизия в областната администрация за същия период са съставени ревизионни актове на обща стойност над 180 хиляди лева.
По отношение актуализацията на бюджетните средства, д-р Янков увери, че на този етап Областна администрация Силистра прилага строги рестрикции и икономии, предвид динамичната ситуация в бюджетната сфера.
Така например при бюджет през 2009 година на Областната администрация Силистра -960 хил лв, които са били изхарчени още до месец август същата година, през тази година бюджетът е 660 хил лв, като средствата за работни заплати са намалени с 14 хил лв, издръжката на администрацията със 104 хил.лв. Като пример за сериозни икономии и рестрикции областния управител посочи сметките за мобилни телефони на екипа на администрацията, които през юни са на стойност 135 лв, при 2600лв месечни разходи по това перо от бившите управляващи.
На въпрос на журналисти, трябва ли констатациите от проверките да бъдат дадени на прокурор, доктор Янков заяви, че :„Ревизиите продължават и след като те приключат, тогава ще стане ясно дали е необходима намесата на прокуратурата“

Няма коментари:

Публикуване на коментар