петък, 2 юли 2010 г.

От днес в Силистра румънски полицаи се включват в полицейските патрули

В края на миналата седмица главният секретар на МВР в България Калин Георгиев и генералният инспектор на румънската полиция Петре Тобъ подписаха споразумение за сътрудничество между двете страни. Документът регламентира функционирането на смесени екипи по българското и румънското Черноморие, както и по всички погранични райони по поречието на Дунав.
Точките за сътрудничество предвиждат извършването на съвместни проверки заедно със български и румънски служители на пътна полиция, коментира комисар Ивелин Иванов, директор на ОД на МВР – Силистра.По график през юли ще има 4 дни, в които силистренски полицаи ще участва в работата на румънските си колеги на територията на Кълъраш, и обратно техен представител ще се включи в нашите патрули. През август са планирани пет такива работни дни.Статута им обаче е само на наблюдатели, които оказват логистична подкрепа при проверката на документи съответно на българските туристи в Румъния, и на румънските в България.Ако се окаже, че съвместната работа дава добри резултати, се очаква подобни смесени патрули да продължат работата си и през останалата част на годината.
Идеята е румънските пазители на реда да се запознаят с изискванията, които се прилагат по Закона за движение по пътищата от пътна полиция тук и обратно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар