вторник, 6 юли 2010 г.

Силистра –фестивална столица от днес

Стартира 16-то издание на едно от най-обичаните културни събития – Международният детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство”. За пръв път всички негови изяви са на открита сцена на пл. „Свобода”. В продължение на 4 дни началото е всеки ден в 19 часа. Дефилето на участниците започва днес в 18 часа от кръстовището на старата автогара до площад “Свобода” и е с участието на всички състави, представители на България –Ансамблите „Добруджа” и „Ритъм”, както и балет „Б-2” от Силистра, и варненският състав „Мелъди”, участник в тв-шоуто „България – търси таланти”.
В продължение на два фестивални концерта – на 7 и 8 юли, ще видим най-интересното от танцовото изкуство на страни като Германия, Грузия, Украйна и Румъния. На 9 юли е заключителният концерт, когато след сприятеляването си във фестивалните дни, децата демонстрират наученото в дефилето по танци в Дървения град и в останалите свои игри, както и във Фестивалния клуб срещу Дунавската градина. В програмата на фестивала има и традиционна среща с кмета на община Силистра инж. Иво Андонов – патрон на фестивала.
Е.ОН – България е основният спонсор на фестивала. Заедно с него принос да чуем химна на фестивала „Питат ли ме дей зората” имат фирмите „Хром” и „Силома”. Община Силистра е организатор на проявата, благодарение на която казваме, че Силистра е фестивален град. Защото е домакин на няколко престижни прояви, сред които още са Съборът на хоровете от крайдунавските градове, фестивалът „Дунавски спомени”, конкурсът „Звезди над Дунав” и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар