петък, 23 юли 2010 г.

Силистра посреща студенти от Европа

За шеста поредна година Силистра ще бъде домакин на Европейския летен университет (ЕЛУ) с участието на френско говорещи студенти и лектори от различни държави на Стария континент.
Университетът започва работа от 25 юли и ще завърши на 31 юли, съобщи главният организатор на проявата доц. д-р Атанас Семов – директор на Института по европейско право, Ръководител на Международната магистърска програма "Право на ЕС" в СУ и изпълнителен директор на Центъра по европейско и сравнително право за Югоизточна Европа.
Трийсет студенти от Франция, Белгия, Канада, Германия, Италия, Монако, Хърватска, Сърбия, Македония, Румъния и България ще се включат в дискусии и ще решават казуси по темата „Европа като правова общност – защита на социалните права на младите хора в условията на икономическа криза”. Програмата предвижда лектори от българска страна да бъдат проф. Евгени Танчев – председател на Конституционния съд (КС) на Р България, проф. Димитър Токушев - съдия в КС, доц. д-р Атанас Семов, доц. д-р Юлия Захариева – председател на Научния съвет на Института по европейско право и член на Асоциацията по международно право в Лондон, както и съдия Десислава Джарова от САС.
Първите три дни ЕЛУ ще работи в румънския град Слобозия с любезното съдействие на местните власти там. След това, до края заниманията ще се водят на територията на Силистра, която вече 6 години поема отговорността да бъде младежка академична столица на Европа за няколко дни през лятото. Въпреки кризата градът отново е предпочетен за домакин именно заради постигнатия международен авторитет в правовата общност, подчерта доц. Семов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар