вторник, 31 август 2010 г.

Над шейсет зрелостници от силистренско се явиха днес на изпит по БЕЛ

64-ма зрелостници от силистренско се явиха днес на поправителна сесия по БЕЛ.
Това съобщи за р. Мелодия Габриела Миткова, началник на РИО на МОНМ в Силистра Припомняме ви, че броят на слабите оценки по БЕЛ от майската зрелостна сесия бе 71.
Зрелостниците писаха по произведението „Чичовци" на Иван Вазов. Темата бе формулирана като „Словото на свободата".Изпитът по литература започна в 8.00 ч., като неговата продължителност бе четири астрономически часа. За тази сесия теста бе разделен на 40 въпроса, които по учебно-изпитната програма включват затворени и отворени отговори. И последният, 41 въпрос, който е темата, е отделен, така че да не може да се получи изтичане на информация по какъвто и да било ред", информират от образователното министерство.Така за теста беше изтеглен Вариант 2 от възможните 3. Темите обаче бяха поставени в 20 различни плика. По темата зрелостниците можеха да избират дали да пишат интерпретативно съчинение или есе, като това им носи 30 от общо 100 точки.
Утре 01.09 ще се проведат поправителните сесии по всички останали предмети, уточни Габриела Миткова . Очаква се на септемврийската сесия да се явят 292-ма зрелостници. Изпитите се провеждат в три учебни гнезда в силистренска област-ПМГ”Св. Климент Охридски” в гр Силистра ;СОУ “Й. Йовков “ гр Тутракан и в ПГ по облекло в град Дулово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар