сряда, 1 септември 2010 г.

КАРАТЕКИТЕ НА „ШОТО-ВИТЯЗ” С ЛЕТЯЩ СТАРТ СЕ ВКЛЮЧИХА В НОВИЯ СЕЗОН

Първо успешно участие за новия състезателен сезон записаха каратеките от силистренския клуб „Шото-Витяз”. Петима от състезателите направиха впечатляващо участие в международния турнир за купа „Каварна” на 28 август, чийто организатор за четвърта поредна година е морската община и Централния полицейски карате клуб.
И петимата се състезаваха в дисциплината „кумите”.
При 10-годишните Пламен Неделчев достигна трето място в категория над 40 кг. Трети станаха и 17-годишните Трифон Терзиев и Драгомир Драганов в своите категории – до 76 и до 67 кг. Тримата се окичиха с бронзови медали в края на турнира.
Традиция стана двама от най-добрите състезатели на КК „Шото- Витяз” на финали да се изправят един срещу друг. В Каварна 10-годишните съотборници Бедри Ридван и Георги Николов с лекота преодоляха противниците си и застанаха в съперническа битка за призовите места в категория над 40 кг. След тежка и оспорвана среща Ридван достигна до победа с незначителна преднина, втори остана Николов. Двамата добавиха към актива на клуба злато и сребро.
130 състезатели от 17 отбора от България, Румъния и Русия взеха участие в турнира под егидата на кмета на Каварна Цонко Цонев.
Треньорите на силистренския карате клуб „Шото-Витяз” Теодор Тодоров и Валери Великов, който участва в турнира и като съдия, оцениха представянето на своите възпитаници като много добро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар