петък, 3 септември 2010 г.

“Театърът в Силистра е ликвидиран”според всеобщото мнение на актьори и на директора Борислав Ненков

След днешното събрание на театъра с което трябваше да бъде открит театралния сезон и след скандал между ръководство и актьори, по –голяма част от силистренската трупа поиска оставката на Борислав Ненков, заради катакстрофалната ситуация в театъра .
Съгласно постановление 152 от 22 юли 2010 година на Министерство на културата, Драматично-куклен театър Сава Доброплодни се преобразува чрез разделяне в Куклен театър Силистра и Драматичен театър Силистра. Съгласно пък заповед на МК от 3 август тази година определената численост на драматичен театър Силистра остава 22 щатни бройки, като в заповеддта не се конкретизирa дали са aктьорски щатовете. Така от обща численост на персонала в ДКТ “Сава Доброплодни” в началото на лятото -66 души, 19 ще бъдат съкратени, 25 прехвърлени в кукления театър и 22-ма в Драматичния театър. На борсата отиват дългогодишни актьори като Рада Баровске, Иван Стефанов, Михаил Незалов, Елена Кишишева и много други.
Актьорите попаднали в списъка на съкратените, подкрепени от няколко техни колеги –назначени в Кукления театър, днес обявиха пред журналисти, че тепърва започват битката за запазването на Драматичен театър “Сава Доброплодни”
От своя страна директорът на театъра Борислав Ненков пък призова обществнеността да застане зад театъра и да бъде предотвратена и втората по-страшна вълна от реформата –поглъщането на силистренския театър от добричкия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар