петък, 3 септември 2010 г.

ИЗБРАН Е ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ПОРТАЛ В РАМКИТЕ НА ПРОЕКТ „Е-ОБЛАСТ СИЛИСТРА - ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА ГРАЖДАНИТЕ

Областният управител д-р Владимир Янков утвърди крайното класиране на кандидатите за изпълнител на обществената поръчка с предмет „Изграждане на електронен портал в рамките на проект „Е-област Силистра - по-добри условия за гражданите и бизнеса”.В конкурса в който са участвали четири фирми, икономически най-изгодната оферта, на основания Закона за обществени поръчки (ЗОП), е била представена от консорциума „Ай Би Ес Бул Ес Ай”- ДЗЗД – София, който е класиран и на първо място.
Решението, което е изпратено до всички участници в проведената процедура може да се обжалва в 10-дневен срок от получаването му пред Комисията за защита на конкуренцията
Стойността на поръчката възлиза на 348 700 лв. (триста четиридесет и осем хиляди и седемстотин лева), което е с близо 50 хил.лв. (петдесет хиляди лева) по-малко от първоначално прогнозираната стойност.
Общата стойност на проекта е 693 736,10 лева. Той се осъществява по приоритетна ос „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление” по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), финансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд (ЕСФ).
Проектът се изпълнява в няколко основни етапа: В първия етап бяха осъществени проучвания и анализи на състоянието на административното обслужване в посочените структури на територията на областта, честотата и необходимостта от конкретни административни услуги, които да се предлагат пo електронен път, с „маршрутите” им, както и с необходимостта от унифициране на документите, свързани със заявяване и предоставяне на услугите.
Във втория етап (изпълнява се в момента) са дейности, които ще доведат до изграждане на Електронен портал на 11 целеви групи -7-те общини, областна администрация, НАП, РДНСК и РИОКОЗ).

Няма коментари:

Публикуване на коментар