петък, 3 септември 2010 г.

Трима доброволци участват в лятна академия на Български младежки Червен кръст

Трима доброволци на БМЧК – Силистра заминаха за участие в традиционната лятна академия на БМЧК, която ще се състои от 2 до 9 септември в курортен комплекс „Св. Константин и Елена”. Тя ще премине под мотото на Глобалната кампания ”Светът е наш. Ти си на ход.” Таня Петкова и Нели Великова представят силистренските клубове, а Георги Георгиев – Тутракан.
Участниците в тазгодишното издание ще работят за повишаване на червенокръстките си знания и умения, ще търсят решения и на най-наболелите младежки проблеми. Ще се обсъдят и нови подходи за работа в червенокръстките направления по които работят младите хора.
Евелина Радева ще представи силистренкската младежка организация ГЕРБ на провеждащия се въвъ Варна Летен университет на МГЕРБ
Младата дама , която е член на младежката структура в Силистра е спечелила участието си в Летния университет след участие в предварителна селекция и представяне на есе по тазгодишната тема на университета” „Устойчивото развитие през погледа на младите”.Седем министри се очаква да участват в работата на летния университет, който се провежда в периода 3-6 септември в хотел в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”.
Летният университет ще бъде официално открит от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на 4-ти септември от 9.00 часа. По време на семинара представители на МГЕРБ от цялата страна ще обсъдят предстоящата национална кампания с екологична насоченост и „зелени идеи”. В работата на Летния университет ще се включат председателят на Народното събрание Цецка Цачева, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, министърът по еврофондовете Томислав Дончев, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на обраната Аню Ангелов.
Сред преките цели на кампанията попадат популяризирането на устойчивото развитие, околната среда, енергийната и ресурсната ефективност в контекста на корпоративното управление и връзката образование-бизнес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар