четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Сигнал на граждани и бързата намеса на Гражданска защита предотвратиха евентуален взрив на газова бутилка.

Сигнал за мирис на газ пропан-бутан вдигнал на крак спасителния екип на Гражданска защита вчера. За проблема сигнализирали живеещи в блок по ул. „Добруджа” в Силистра вчера около 15.30 часа. Проверка на място установила, че в едно от избените помещения на блока е забравена туристическа газова бутилка с отворено кранче. Бутилката е обезвредена, а входът е обдухан с вентилаторна техника.
Два часа по-късно спасителите извършили проверка на канализационните шахти в центъра на Силистра по сигнал за мирис на газ или бензин. Направеното измерване не е отчело завишено ниво на газове.
Консултират двойки с репродуктивни проблеми
Безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми, които биха искали да се лекуват по програмата на Националния фонд за асистирана репродукция, ще се проведат на 20 октомври в медецински център ЕСКУЛАП в Силистра. Консултациите ще се извършват съвместно от д-р Монастирска - медицински директор на ин витро клиника „Олимед"-Варна и специалисти гинеколози . Д-р Монастирска ще изнесе и текущи данни за включването на двойки с репродуктивни проблеми от Силистра и региона в програмата на Националния фонд за асистирана репродукция.От клиниката припомнят на желаещите , че по програмата на фонда на всяка двойка се отпускат до 15 хил лв за три процедури , като включването в списъка на двойките става по реда на записването им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар