сряда, 13 октомври 2010 г.

Двама силистренци, заподозрени в източване на чужди банкови сметки, са задържани при акция на ТЗ „Борба с организираната престъпност”

Спецакцията на силистренските антимафиоти е проведена в областния град. Тя е предшествана от продължителна работа по сигнал за използване на устройства за снемане на информация от банкови карти и източване на пари от чужди сметки. Така в хода на оперативните действия антимафиотите се насочили към двама силистренци – В.К (41 г.) и Р.В.(39 г.), известни с извършване на подобна дейност.
Днес със съдебно разрешение в домовете им е извършено претърсване. Там са намерени и иззети скимиращи устройства за теглене на информация от банкомати и множество карти с магнитна лента. Иззети са компютърни конфигурации, дискове и други магнитни носители, в които се предполага, че се съдържат данни за чужди банкови сметки.
До момента е изяснено, че двамата силистренци са действали на териториите на България и на някои от страните в Европейския съюз. Извършва се проверка за съпричастност и на други лица към престъпната дейност.
В.К. и Р.В. са задържани в полицейския арест за 24 часа. Очаква се по-късно днес прокуратурата да продължи срока на задържането им до 72 часа.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.
От началото на годината това е третата успешна акция на силистренските антимафиоти срещу източването на чужди парични сметки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар