сряда, 13 октомври 2010 г.

Масов скрининг в Силистра за установяване на затлъстяването при децата

С информационна беседа и среща с обществеността на тема: “Затлъстяването при децата – бомба със закъснител.”, на 20 октомври, Лайънс клуб – Силистра стартира своята традиционна Профилактична програма „Промоция на здраве”.
Клубът за пореден път организира и провежда профилактични прегледи на децата от училищата на Община Силистра. Профилактиката през 2010 година ще бъде насочена срещу затлъстяването и наднорменото тегло на децата, както и свързаните с тях усложнения – диабет и хипертония.
Профилактичните прегледи ще бъдат проведени на два етапа, първият от които ще бъде скрининг на всички деца в училищна възраст. Масовият скрининг ще проведат медицинските специалисти от отдел Училищно здравеопазване на Община Силистра във всички училища. Методиката за прегледите е изработена от лекари, утвърдени местни и национални специалисти по проблемите на храненето и ендокринните заболявания, ангажирани от Лайънс клуб – Силистра.
При вторият етап от прегледите децата с изразени проблеми в теглото или новооткрити усложнения на здравето ще получат консултации от нашите специалисти – консултанти. Консумативите за провеждане на прегледите ще бъдат закупени и осигурени от клуба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар