сряда, 17 ноември 2010 г.

До края на седмицата Министерството на културата ще направи проверка в силистренския драматичен театър

До края на седмицата Министерството на културата ще направи проверка в силистренския драматичен театър, съобщи временно изпълняващият длъжността президент на КНСБ Пламен Димитров.
Ангажимент за проверката е поел министърът на културата Вежди Рашидов на среща с Димитров.
Срещата между двамата е проведена във връзка с исканото от Регионалния съвет на КНСБ в Силистра съдействие от централата на конфедерацията заради неправомерни уволнения на ръководители на синдикалната организация в силистренския драматичен театър.
Според председателката на Регионалния съвет на КНСБ в Силистра Димитричка Пейкова от няколко месеца директорът на театъра Борислав Ненков извършва неправомерни уволнения и други нарушения на трудовото законодателство и това е доказано с проверки от Инспекцията по труда в Силистра.
Още през септември с писмо до министъра на културата Вежди Рашидов синдикалната организация на КНСБ в силистренския театър поиска оставката на директора.
Актьорът Михаил Незалзов – един от уволнените синдикалисти – заяви, че ще започна гладна стачка, ако възникналият проблем не намери решение.
На пресконференция в началото на тази седмица народният представител на “Коалиция за България” от Силистренско Антон Кутев огласи писмо до министъра на културата, в което се настоява да бъде освободен от работа директорът на силистренския драматичен театър. В писмото народният представител предлага в най-кратки срокове да бъде внесен в парламента и подготвяният от администрацията на министерството Закон за сценичните изкуства, с който да се регламентира бъдещето ва културните институти./П.Н/

Няма коментари:

Публикуване на коментар