вторник, 11 януари 2011 г.

Частно практикуващите ветеринарни лекари в Силистренско са подписали договори без ангажимент за имунопрофилактика

Частно практикуващите ветеринарни лекари в Силистренско са подписали индивидуални договори без ангажимент за имунопрофилактика, съобщи председателят на Регионалната колегия на частно практикуващите ветеринари д-р Себахтин Халид.
Договорите са до 31 март и дават право на ветеринарите единствено да маркират животните и да им издава документи за транспорт.
Според д-р Себахтин Халид няма решение на Националния съвет на Българския ветеринарен съюз за подписване на договорите, но се дава възможност за решение на ветеринарните колегии по места. Силистренските ветеринари са взели решение за подписване на договорите, за да не се забави маркирането на животните и регистрацията през февруари.Това би ощетило земеделските стопани и може да създаде напрежение между тях и Министерството на земеделието и храните, обясни д-р Себахтин Халид. Българският ветеринарен съюз е подготвил вариант за индивидуален договор за държавната имунопрофилактимна програма, който ще бъде предложен на НВМС и Министерството на земеделието и храните, каза д-р Халид. В Силистренска област работят 24 ветеринарни участъци

Няма коментари:

Публикуване на коментар