вторник, 11 януари 2011 г.

НАП – Силистра запечата нередовна бензиностанция

Четири екипа на НАП – Силистра осъществиха днес проверка на седем бензиностанции и газ-станции в Силистра. Целта на проверките е да се установи дали обектите са свързали касовите си апарати с информационната система на Националната агенция за приходите, както изисква законодателството.
До 10 януари всички обекти за продажба на течни горива в страната трябваше да се вържат към НАП, за да предават директно данни за оборотите си.
Пет от проверените обекти са монтирали в срок допълнителното устройство към касовите си апарати за денонощна връзка с приходната агенция. И двете останали бензиностанции са подали документи и са закупили необходимото устройство, но все още нямат изградена постоянна дистанционна връзка с НАП. Ръководството на едната бензиностанция е взело решение да затвори обекта, докато бъде монтирана системата в него. За седмата бензиностанция обаче, стопанисвана от „Транс-ойл-груп” ООД . проверката установи, че работи с граждани въпреки липсата на действаща връзка с НАП. Това е и причината тя да бъде запечатана от инспекторите.Целта на свързването на касовите апарати на обектите за продаване на течни горива с НАП е да се предотврати укриването на обороти от страна на бензиностанциите и да се извадят сивите обороти на светло До 2012 г. всички търговци в страната трябва да са вързали касовите си апарати в единна система с приходната агенция,припомнят отприходната администрация

Няма коментари:

Публикуване на коментар