четвъртък, 13 януари 2011 г.

Пета поред бензиностанция запечата днес НАП – Силистра

След една в Силистра и три в Дулово, днес и бензиностанция в село Руйно, Дуловско, беше запечатана от инспектори от НАП – Силистра. Причината е липсата на задължителната по закон дистанционна връзка със системата на приходната агенция. Въпреки това бензиностанцията е работела с клиенти.
Два екипа провериха днес общо шест обекта за продажба на течни горива в Силистренска област. В три от тях собствениците са успели да монтират в срок допълнителното устройство към касовите апарати за денонощна връзка с НАП.
Две от бензиностанциите са били затворени, тъй като не са изпълнили законовите изисквания.
Запечатаните вчера три бензиностанции са отпечатана поради изтичане на 24-часовия срок. Още при разпечатването собствениците им са се свързвали със сервизна фирма с изискването по най-бърз начин тя да осъществи мобилната връзка на обекта със системата на НАП.
За трите дни, през които са извършвани подобни проверки, са посетени общо 27 бензиностанции и газ-станции, 16 от тях са имали изградена връзка към сървърите на НАП, 6 не са работели, а 5 са били в нарушение на закона и им е наложена мярка „Запечатване на обект” за 24 ч.
Инспекциите ще продължат, докато бъдат проверени всички обекти за продажба на течни горива в област Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар