сряда, 9 февруари 2011 г.

Нов общински проект осигурява заетост за една година

Шейсет силистренци започват работа по схема „Развитие” на Агенцията по заетостта. Община Силистра подписа договор с Агенцията и с Дирекция „Бюро по труда” за осигуряване на заетост по проект „Нов избор – развитие и реализация” – схема “Развитие” на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. Подадена е заявка за помощници в строителството и за спасители при бедствия, аварии и катастрофи.
След задължителния курс на обучение от м. февруари 24 човека са назначени като „помощник строител”, а от 1 март ще бъдат назначени 36 души за „спасител при бедствия, аварии и катастрофи”. Всички те ще имат осигурена работа за 1 година, на пълен работен ден, срещу минимална работна заплата, поясни експертът по заетост в общинската администрация Станислав Тодоров.
Общината е подала и втора заявка в Агенцията по заетостта за обучение и осигуряване на работа на още 41 безработни от Силистренската община. Техните квалификационни курсове започват в средата на този месец. Двайсет от кандидатите ще работят като озеленители, а 21 – като помощници в строителството. Преобладаващата част от наетите са хора от селата и ще работят към кметствата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар