вторник, 21 юни 2011 г.

Пет фирми кандидатстват за изграждане на инсталация за третиране на отпадъци

Пет фирми (дружества и обединения) кандидатстват за изграждане в Силистра (проектиране и изпълнение) на инсталация за предварително третиране на твърди битови отпадъци в т.ч. компостиране на зелени отпадъци.Само една от фирмите е от Силистренско - Екоинженеринг Антитраш за Силистра”, с. Сребърна.
Останалите са от Варна , Шумен и София.
.Започна отварянето на офертите за участие в процедурата за възлагане на обществената поръчка от страна на община Силистра. Тя е обособена в две позиции:
- съоръжение за предварителна обработка на отпадъците, която ще има и линия за сепариране на ТБО;
- инсталация за компостиране на зелени (биоразградими) отпадъци.
В рамките на 90 дни 19-членна комисия от вътрешни и външни експерти, юристи, еколози, научни работници и общински съветници ще разгледа и класира офертите.
Строителството на инсталация за предварителна обработка на битови отпадъци в Силистра се финансира от МОСВ чрез държавния бюджет. Общата стойност на обекта е 4 750 000 лв. без ДДС. Инсталацията трябва да бъде завършена за 24 месеца от подписването на договора с изпълнителя.
Съоръжението ще бъде разположено в района на Регионалното депо за твърди битови отпадъци върху площ от 30 дка. Ще има излаз към главния път за Добрич. По предварителни изчисления се очаква до 40% да намалее количеството на реално депонирания отпадък, след като бъдат отделени отпадъците за рециклиране и за компост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар