понеделник, 20 юни 2011 г.

Българскта икономика излиза от рецесията , според доклад на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район

През 2010 г. българската икономика излиза от рецесия и брутният вътрешен продукт нараства с 0,2 %. През последните месеци на 2010 г. се появиха симптоми на промяна в икономическата ситуация в страната, свързани с подобряване на стопанската конюнктура и минимален икономически растеж. Брутният вътрешен продукт достигна номинален стойностен обем от 70 474,3 млн. лв. Преизчислен в евро, БВП е съответно 36 032,9 млн., като на човек от населението се падат 4 786,8 евро.Това е записано в доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район . Доклада ще бъде обсъден на предстоящото на 22 юни заседание на Регионалния съвет.
Заседанието е свикано от областния управител на Силистра д-р Владимир Янков, в качеството му на ротационен председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район за планиране.
В заседанието ще вземат участие представители на министерства, областните управители на областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра, представители на общините от петте области в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище.

Няма коментари:

Публикуване на коментар