вторник, 13 декември 2011 г.

Пет години затвор за депутат от ДПС


Софийски градски съд постанови пет години затвор при първоначален общ режим и шест години лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност за депутата от ДПС Митхат Табаков. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Пламен Георгиев. Митхат Табаков бе обвинен, че като кмет на община Дулово в разрез със Закона за обществените поръчки е сключил неизгоден договор за изграждането на ВиК мрежа.
"Тази присъда ни удовлетворява и няма да я протестираме. Това е много сериозна присъда за опит за измама в особено големи размери. Опитът за измама е бил в размер на 11 милиона лева, но все пак е останал опит и не са успели да осъществят измамата. Така че – за опит за измама такава сериозна присъда нас ни удовлетворява”, е заявил прокурор Георгиев.
Другият подсъдим по делото е Алтан Чаушев, бивш заместник-кмет на община Дулово. Той получава присъда като помагач - четири години лишаване от свобода и пет години лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност. Чаушев е бил шеф на комисията, която е определила фирма „Джеми” да изгражда водопровода в Дулово. Зад въпросната фирма е стоял братът на Митхат Табаков – Сали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар