вторник, 13 декември 2011 г.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” задържаха данъчен служител в момент на получаване на подкуп


Той рекетирал строителен предприемач, за да му осигури благоприятен резултат от данъчна проверка

Работата по случая е започнала преди дни, когато в полицията собственик на строителна фирма от Дулово съобщил за поискан подкуп от инспектор в ТД на НАП-Варна, офис Силистра. С обещанието да осигури благоприятен резултат от извършваща се от него в момента данъчна проверка за възстановяване на ДДС на фирмата, той поискал от собственика й 1000 лв., както и изграждане на гаражни помещения по себестойност на вложените материали.

След като първоначално дал на данъчния служител 500 лв., предприемачът уведомил за случая служителите на реда.

Така вчера около 18 часа под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра и РУ „Полиция” – Дулово провели операция по задържането на данъчния. В задблоково пространство в центъра на Дулово те заловили инспектора – М.М. (54 г.), веднага след като той получил останалите 500 лв. от подкупа. Приведен е в ареста за срок от 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 301 от НК. Работата по случая продължава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар