понеделник, 20 февруари 2012 г.

Община Тутракан осигурява 17 000 от прогнозните си местни приходи за закупуване на роторен снегорин


Това стана ясно на последната сесия на Общински съвет Тутракан , на която бе гласуван бюджет 2012 на общината.По предложение на Бюджетната комисия в Общински съвет Тутракан – в прогнозните приходи от общински характер бяха добавени допълнително 30 000лв., които се очакват да постъпят от наем на общинско имущество и земя. От тези 30 хил.лв. съветниците гласуваха 17 000лв. за закупуването на роторен снегорин.Общите приходи по Бюджет 2012, които се очаква да постъпят, са 8 118 541лв.- с 44 611лв. повече от изпълнението на Бюджет 2011г.От тях приходи с държавен характер са 4 660 379лв., а с общински- 3 458 162лв.

В новия бюджет е заложено увеличение на размера на бюджетите на всички кметства, като са предвидени средствата за обезщетение на предстоящите за пенсиониране кадри. В капиталовите разходи са разчетени финансови средства за монтаж на детски съоръжения в общинските детски градини и реконструкция на детски площадки. Поетапно до 2013г. детските площадки ще бъдат приведени според изискванията. Предвидени са средства също тока за благоустрояване на всички села в общината, ремонт на пътища от Общинската пътна мрежа и др.

Приоритет в Бюджет 2012 на община Тутракан е и е финансовото подпомагане на МБАЛ - Тутракан за погасяване на старите й задължения, които възлизат на над 2.5 мил лева. Пред съветниците , кметът д-р Димитър Стефанов обобщи проведените до сега преговори и предстоящите такива с фирмите, които имат вземания от тутраканската болница и подчерта , че е постигнато и споразумение с фирма „Хигия”ЕАД, на която се изплащат месечни вноски за погасяване на дълга на болницата. До края на февруари започва и изплащането на договорени 96хил.лв. към Е.ОН. Предстоят преговори с други две фирми доставчици на медикаменти и консумативи , като предложението от Общинска администрация е за изплащане на задълженията, без натрупаните върху тях лихви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар