сряда, 8 февруари 2012 г.

Николай Димов:Пътищата в Силистренска област ще бъдат отворени след като бъдат разчистени


Това категорично становище изрази , днес следобед областният управител Н. Димов , след като на инспектира разпореждането си за цялостна забрана на движението в област Силистра. Акцнт в констатациите на губернатора след обхода са поставените на всички изходни пунктове ограничения и полицейски патрули. Установени са били и незначителни пропуски в забранителния режим, се казва в съобщение на пресцентъра на Областна администрация.

В област Силистра по пътищата от републиканската пътна мрежа работят 15 снегопочистващи машини в направленията Силистра-Русе, Силистра-Шумен, Ситово-Дулово и Ситово-Искра. Пътят от Ситово до Искра е проходим, но остава в сила забраната за движение, за да се предотврати образуването на „тапи” пред снегопочистващата техника.Общинската пътна мрежа в населените места в областта се разчиства от 44 машини. Към 15 часа, затворени за движение остават пътищата Русе-Силистра, Поляна-Попина, Ситово-Дулово през Иширково, Исперих-Дулово, Иширково-Дулово, Секулово-Тодор Икономово, Зебил-Вълкан, Овен-Руйно-Яребица, Русе-Тутракан, Стефан Караджа-Белица, от разклона на с. Зафирово по посока Малък Преславец, Търновци-Черногор-Главиница и Правда-падина-Главиница.

Проходими са пътищата Силистра-Сребърна, Алеково-Тервел, Айдемир-Калипетрово, Асфалтова база, Алфатар-Войново-Кайнарджа, Силистра-Шумен в района на Дулово-с.Загориче и Дулово– Алфатар, Тутракан-Цар Самуил. Обработват се Ситово-Дулово през Добротица,

Няма коментари:

Публикуване на коментар