четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Отвориха за движение пътят Силистра –Шумен

Официално отворен за движение е главният път Силистра-Шумен.Забраната на областния управител Николай Димов остава актуална за всички останали пътища, които не са изрично обявени за отворени.

Затворен за движение за всички моторни превозни средства е пътят Силистра – Тутракан, предупреждават от ОД на МВР. На изходите на двата града са изградени полицейски контролно-пропускателни пунктове, чрез които се контролира въведената забрана и не се допуска движение на автомобили.От тази сутринта са въведени два обходни маршрута към Добрич-през Алфатар - Алеково - Тервел и през селата Войнова - Кайнарджа.Главния път Силистра –Добрич остава затворен.

С помощта на тежка техника на Гражданска защита , екипите на МВР са оказали помощ на три родилки при транспортирането им до болнични заведения-от Село Любен до МБАЛ Силистра и , от с. Богданци, общ. Тутракан и с. Черногор, общ. Главиница до болницата в Тутракан. Заради липса на път от вчера без ток са селата Богданци, Косара и част от Зафирово в Тутраканския район. В останалата част от областта няма селища без електричество

И днес не пътува влака по направлението Самуил –Силистра , съобщиха от пресцентъра на БДЖ.Движението на влаковете е спряно поради силни снегонавявания и натрупани преспи върху железния път в жп участъка между Алфатар и Силистра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар