сряда, 7 март 2012 г.

Над 60% от силистренските търговци свързаха касовите си апарати с НАП


Двадесет дни преди изтичането на законовия срок дистанционна връзка с НАП имат около 1975 касови апарати на търговци от Силистренско. В целия регион, обслужван от НАП Силистра, регистрираните фискални устройства са общо 3187 на брой.

Най-голям е броят на касовите апарати с онлайн-връзка в обектите за търговия на дребно с хранителни стоки - 264. В първите десет по активност попадат още питейните заведения – 85, обектите за търговия на едро със зърно, семена и фуражи - 56, магазините за облекло – 53, обектите, които предоставят медицински услуги – 48 и обектите за търговия на дребно с фармацевтични стоки – 42 на брой.

С дистанционна връзка в областта са и 22 фризьорски и козметични салони, 13 обекта за продажба на закуски, 6 цветарски магазина, 5 кабелни телевизии, 5 обменни бюра и 4 погребални агенции.

Поради почти изтичащия срок за осъществяване на онлайн-връзката на касовите апарати със системата на агенцията (31 март), НАП Силистра предприема превантивни проверки на всички обекти за търговия и услуги. На търговците, които още не са осъществили дистанционна връзка, ще бъдат предоставени специални брошури, съдържащи информация за действията, които трябва да предприемат във връзка с това.Ако не направят връзка в законовия срок, търговците рискуват да бъдат глобени до 10 000 лв., а обектът им да бъде запечатан. От 1 април инспекторите започват масови проверки в търговските обекти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар