вторник, 17 ноември 2009 г.

35 годешен мъж е хоспитализиран в МБАЛ Силистра със съмнение за новия грипен вирус

35 годешен мъж е хоспитализиран в МБАЛ Силистра в тежко състояние със двустранна брохопневмония, вероятно следствие от новия грипен вирус.
Това съобщи по време на днешвното заседание на областния пандемичен комитет д-р Даниела Костадинова , директор на лечебното заведение. Мъжът е приет вчера следобед в инфекциозно отделение със остра дихателна недостатъчност. Часове по-късно е преместен в ОАИЛ и до днес състоянието му остава много тежко , уточни д-р Костадинова , въпреки че не е поставен на командно дишане. Седмица преди това , мъжът е лекуван в домашни условия с антибиотици , но специалистите нямат пълна информация за причините довели до усложненото му здравословно състояние. Според д-р Костадинова , проявените симптоми са типични за новия грипен вирус A*H1N1* , но все още няма потвърдени лабораторни резултати.
По данни на РИОКОЗ Силистра до днес потвърдените случаи на свински грип в Силистренско са вече 20 на брой. Продължава и да нараства броя на хоспитализираните пациенти с бронхопневмонии , след усложнения от респираторни инфекции

Няма коментари:

Публикуване на коментар