вторник, 17 ноември 2009 г.

Няма да се намаляват другите ваканции заради грипната

Грипната ваканция в Силистренско няма да се отрази на времетраенето на останалите ваканции през годината, каза днес по време на заседанието на областния пандемичен комитет директорът на Регионалния инспекторат по образование Велико Георгиев , след единодушното решение на членовете на комитета , от утре грипната ваканция в областта да бъде отменена. Учебното съдържание ще бъде преструктурирано. Ще бъдат използвани като резервно време за преподаване часове за упражнения и други занимания .
По данни на РИОКОЗ заболеваемостта през последната седмица е достигнала пиковото си ниво от 329 на 10 000 души, като за последната седмица новозаболели са 127 човека предимно във възрастовите групаи от 5 до 19 години и от 20 до 64 години . Според д-р Теодора Наева , директор на дирекция „Надзор назаразните заболявания“ очакваната тенденция е за намаляване на заболелите.Обявената обаче грипна епидемия остава в сила до края на тази сездмица , реши още областния пандемичен комитет.
По препоръка на областния управител на Силистра д-р Владимир Янков , на строг здравен филтър трябва да бъдат подложени и училищата в силистренско , след старта на учебния процес от утре 18 ноември , и учителите да връщат всички болни деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар