сряда, 9 декември 2009 г.

З7 проекта по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост“ класирани

З7 проекта по програмата “От социални помощи към осигуряване на заетост“, от общо постъпилите 58 проекта класира на свое заседание Областния съвет за регионално развитие .
На заседанието проектите са били оценени по отношение на тяхната съвместимост с посочените в Областния план за развитие приоритети и приноса им за развитието на областта. От всички класирани от Комисията по заетост проекти 37 ще бъдат изпратени за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта /АЗ/, като резултатите ще станат известни през втората половина на декември т.г. С тях през 2010 г. в седемте общини на областта ще могат да бъдат разкрити 308 работни места, на които постепенно ще бъдат наемани лица, получаващи месечни социални помощи или продължително безработни.За отделните общини проектите са: Алфатар – 5 за 26 работни места; Дулово – 4 /45/; Силистра – 15 /76/; Ситово – 1 /12/; Кайнарджа – 1 /39/; Тутракан – 8 /41/; Главиница – 3 /69/.
Според експертите от Агенцията по заетостта , въпреки намалението на предвидения за следващата година финансов ресурс, интересът на работодателите към участие в програмата се запазва традиционно висок. Успоредно с това и качеството на внасяните проекти нараства, което води до голяма конкуренция между тях .

Няма коментари:

Публикуване на коментар