понеделник, 1 март 2010 г.

Тимок вече е излязла от коритото си

Тимок вече е излязла от коритото си и има скъсани диги, съобщи кметът на град Брегово Милчо Лалов, цитиран от агенция "Фокус". Вчера в община Брегово беше обявено бедствено положение.
По-спокойна е обстановката в Силистренско, въпреки че и тук е отчетено повишение. Въведено е 24-часово наблюдение. Хидрометеоролозите прогнозират до сряда водното ниво при Силистра да се повиши с 58 см.и да достигне ниво от 677 см. Днес отчетеното ниво при Силистра е 619 см.
“Гражданска защита” в Силистра съобщиха, че са изпратени писма до кметовете на крайбрежните общини за създаване на групи за наблюдение при наближаване на критичното за този участък ниво от 785 сантиметра и за осигуряване на инертни материали за евентуално надграждане и укрепване на брега. Когато нивото на река Дунав достигне 680 сантиметра, ще бъде въведена първа степен на готовност за действие - „Повишено внимание”. По данни от “Гражданска защита” в Айдемирската низина е повишено нивото на подпочвените води и има заблатявания .Оперативният комуникационно-информационен център /ОКИЦ/ към „Гражданска защита” в Силистра разпространи вчера препоръки към гражданите за действия при опасност от наводнение,при очакваното повишение през следващите дни

Няма коментари:

Публикуване на коментар