четвъртък, 11 март 2010 г.

В Силистра задържаха лектор, съхранявал и разпространявал порнографски материали с деца в интернет

Антимафиоти задържаха 27-годишен силистренец, съхранявал и разпространявал порнографски материали с деца в интернет. В процес на проверка е участието му в блудствени действия с непълнолетни момчета.
Вчера при акция на силистренските спецполицаи, предшествана от двумесечно наблюдение, 27-годишният М.К. е бил задържан в дома му в гр.Силистра. В жилището са открити компютърна конфигурация и магнитни носители, съдържащи стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. Намерени и иззети са 6 видеокамери, разположени на различни места в апартамента, газов пистолет, палки и белезници.В хода на разследването е изяснено, че мъжът често приемал в дома си деца на възраст между 13 и 16 години, предимно момчета, и ги черпел с алкохол. Той печелел доверието им като лектор-доброволец в хуманитарна организация, където преподавал превенция на сексуалното и наркоманното рисково поведение. Намерени са десетки негови снимки, на които позира с насочен нож или пистолет към главите на непълнолетни момчета. Ръцете на някои от децата са приковани с белезници. На други фотоси мъжът танцува гол или е в неприлична поза с малки момчета. Смята се, че десетки деца са гостували в дома на перверзника. Съществуват основателни предположения, че с някои от тях са извършвани блудствени действия.
Продължава работата по установяване на контактите на мъжа и участието му в мрежа за обмен на актови снимки с деца в интернет.
Всички процесуални действия са извършени след разрешение на Районен съд-Силистра, поискано от прокуратурата. В планирането на акцията и документирането на престъпната дейност са участвали и служители на ГДБОП.
27-годишният М.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е образувано дознание по чл. 159, ал.6 от НК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар