сряда, 10 март 2010 г.

Фирма - лидер в разпределението и продажбата на прирден газ поема газификацията на Силистра

Съгласно инвестиционната политика на фирмата, газоразпределителната мрежа за промишлен сектор и комунален сектор в Силистра трябва да бъде изградена най-късно до декември 2011 година, заяви пред журналисти днес Георги Кожухаров, председател на борда на директорите на Ситигаз България АД.
В началото на тази година, Ситигаз придоби 100 процента от дяловете в силистренското газоразпределително дружество “СИГАЗ”, чийто бивш управител инж Емил Гойчев, става представител на “Ситигаз България “за Силистра .
Общата стойност на инвестицията на “Ситигаз България” за Силистра е 15 милиона лева, като само за първите две години, фирмата ще инвестира три милиона лева. Първоначално газификацията ще обхване промишлена зона и централна-комунална зона, а на последващ етап ще бъдат включени и желаещите битови абонати. Според Георги Кожухаров, бъдещите потребители на природен газ в силистренско могат да бъдат спокойно относно цената, тъй като тя се регулира от ДКЕВ .
Днес Ситигаз България направи презентация на инвестиционната си програма пред ръководството на община Силистра в присъствието на местни и национални медии.
Ситигаз България е дружество, основано през септември 2004 г., като 100% дъщерно на италианското дружество за разпределение и продажба на природен газ „Групо Сочета Газ Римини" АД. Фирмата е създадена с цел придобиване на лицензии за продажба и разпределение на природен газ в България. След участие и спечелване на търга на ДКЕВР за избор на лицензиант в регион Тракия от страна на „Групо Сочета Газ Римини" АА, съгласно българското законодателство, лицензия за газоснабдяване и продажба на природен газ бе издадена на българското дружество „Ситигаз България" ЕАД през октомври 2006 г. От 2007 г. нов акционер е държавното „Италианско дружество за чуждестранни предприятия - Симест" АД, с дялово участие в «Ситигаз България от 9,78%.

Няма коментари:

Публикуване на коментар