петък, 10 септември 2010 г.

Обещания за ремонт на пътя в Алфатар отложиха днешния протест в града

Жителите на град Алфатар отложиха планирания за днес протест на пътя Силистра-Шумен, който минава през селото им.Протестът, който трябваше да е трети по ред е срещу преминаването на тежкотоварни автомобили през цялото населено място 24 часа в денонощието.Протестите си жителите на Алфатар започнаха още преди 3 месеца, а последният протест беше преди месец.Алфатарци имат подкрепата на управата на града.
Днес в разговор с протестиращита , директорът на Областно пътно управление инж. Иван Иванов , увери алфатарци , че до една седмица , ще започне частично изкърпване на дупките по главен път 1-7 Силистра Шумен , от който е част улица “Олшанка “ в Алфатар. За частичния ремонт ще бъдат осигурени 10 хиляди лева , увери Иванов.
Същинската рехабилитация на пътния участък обаче , по данни на Агенция “Пътна инфраструктура” ще започне едва през новия строителен сезон , въпреки че по програма “Транзитни пътища” Лот 5 вече е избрана фирмата изпълнител. Причината за отлагането на ремонта е в липсата на средства в централния бюджет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар