петък, 10 септември 2010 г.

Областният управител възобнови предложението си учебните занятия да започват от осем часа

„Очаква ни една изпълнена с предизвикателства учебна година. За да ги посрещнем и преодолеем, е нужен не само кураж - нужна е и компетентност!”. С тези думи се обърна днес към директорите на учебни заведения и обслужващите звена в област Силистра областния управител д-р Владимир Янков. Той бе гост на заседанието, очертаващо основните параметри на работа на ръководителите на учебни и извънкласни заведения в областта.
Д-р Янков насочи вниманието към предстоящите промени в образователната система. „Те се отнасят за учениците и студентите, но ще легнат на плещите на учителите и преподавателите, посочи той и увери, че отговорността е както на държавната, така и на училищната администрация.
Областният управител припомни предложението си - учебните занятия да започват в 8:00 часа. Това, според д-р Янков е особено важно за първокласниците, защото те са изправени пред два стресови фактора – адаптацията към училищната среда и допълнителния стрес от неразумно-ранното сутрешно събуждане”. Директорите на училищата трябва да решат дали да въведат такава промяна, която да е съгласувана и с Регионалния инспекторат по образование.

Няма коментари:

Публикуване на коментар