сряда, 13 октомври 2010 г.

Доброволци от Е.ОН и общината посветиха днешния ремонт на детска площадка на празника на българската община -12октомври

Служители на „Е.ОН България” и на община Силистра участват в есенната инициатива на електроразпределителната компания за обществено полезна дейност днес
В рамките на инициативата се пребоядисва голямата детска площадка по централната алея на Дунавския парк - т.нар. дървен град.
Подобни инициативи електроразпределителната компания „Е.ОН България” ще проведе в рамките на 1 седмица в още девет български града, чиято територия обслужва. Доброволческият труд е част от политиката на фирмата за личен принос и съпричастност на служителите на фирмата към обществените проблеми по места, поясни Дария Манева – директор по комуникациите в Е.ОН.
Инициативата включва още монтиране на 6 нови пейки и 4 кошчета. Старите ще бъдат освежени. Към края на месеца в района на детската площадка пък ще бъдат засадени 10 брезички, които да засенчват любимия кът за игра на силистренските малчугани през лятото, сподели пред журналисти и.длъжността кмет на община Силистра Нели Стоилова, според която съвместната инициатива днес между Е.Он и общината е наистина пример за публично частно-партньорство и то точно на деня на Българската община -12 октомври.
Припомням, че със сходна инициатива, наречена „Зелена Силистра”, от пролетта насам общинската администрация и редица формални и неформални организации подпомагат поддържането на Дунавския парк и други места за отдих в града. Благодарение пък на спонсорството на Е.ОН тази година в Силистра бе реализирана единствената фестивална проява –детския танцов фестивал “Утрешния мир започва с днешното приятелство”

Няма коментари:

Публикуване на коментар