петък, 15 октомври 2010 г.

Работници и служители от “Синева “организираха едночасов протестен митинг днес пред общината

Работниците от силистренското общинско дружество за чистота “Синева” в Силистра спряха за един час работата си в тази сутрин в знак на протест заради неизплатени заплати за юли, август и септември.
В декларация, приета на общо събрание на колектива, работниците предупреждават, че ако не получат парите си, ще преустановят почистването на града и извозването на сметта.
Протестиращите импровизираха митинг в централната част на Силистра пред сградата на общинската администрация.Техни представители се срещнаха с ръководители на общината и изразиха тревога, че няма и средства за осигуряване на материали за зимното поддържане и на резервни части за техниката на фирмата. Стана ясно , че по време на срещата е договорена нова среща в понеделник в 14:30 часа , когато се очаква да бъдат постигнати и споразумения за изчистване на задълженията.
По информация на ръководството на община Силистра ,от началото на годината на дружеството са преведени 966 520 лв., а от началото на месец октомври към днешна дата – 55 000 лв., като разплащанията ще продължат, при наличен финансов ресурс.
Справка от общинската дирекция „Финанси” показва още, че в общинската данъчна служба от началото на годината досега са постъпили 1 777 276 лв. от такса „Битови отпадъци”, което е близо 70 на сто от планираните приходи за чистота, сметосъбиране, сметоизвозване и депониране. По решение на общинския съвет тази година в бюджета на общината са предвидени едва 70 000 лева за озеленяване, при необходими над 500 000. Общо задълженията на общината към „Синева“ са за около 800 000 лева.
След срещата работници и служители от общинската фирма обещаха да не прекратяват чистенето на града, но заявиха, че в понеделник отново ще се съберат пред сградата на общината, за да продължат своя протест.

Няма коментари:

Публикуване на коментар