петък, 15 октомври 2010 г.

Започнаха проверките въвъ фирмите нарушили стандарта “Стара планина”

От днес е разпоредена пълна проверка в четирите месопреработвателни предприятия, в чиито проби от месни продукти бе открито съдържание на соя. Също днес проби от продуктите са изпратени и в референтна лабораторя в Германия за количествено остойностяване на съдържанието на соя.
Това обяви пред журналисти в Силистра министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той уточни , че освен във фирмите проверка започва и в ДВСК-.тата на чиито територии работят предприятията.
Министърът подчерта категорично , че стандартът „Стара планина” изключва всякакви добавки , и че фирмите трябва да изчистят всички възможности за допускане на такива грешки, още повече , че този стандарт е пожелателен а не задължителен.
Налагането на стандарти като "Стара планина"е стъпка да се възроди животновъдството,заяви министър Мирослав Найденов, което според него е в колапс от години.
Той посочи, че две от големите задачи в животновъдството са свързани с възстановяването на унищожения през последните 20 години генофонд и окрупняването на животновъдните ферми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар