вторник, 16 ноември 2010 г.

Задържаха поредна пощенска служителка, присвоявала средства на частни лица

За да избегне полицейско преследване, жената опитала да напусне страната- задържана е в Бургас
Работата на служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра е започнала преди няколко дни, когато бил получен сигнал за присвояване на парични суми от банкови влогове на граждани от страна на пощенската служителка в село Брадвари Г.Я. (42 г.). В хода на извършената проверка сигналът бил потвърден, като до момента е установено незаконно теглене на средства от сметките на 4 физически лица. В качеството си на длъжностно лице Г.Я. съставяла неистински банкови разписки за теглене на суми от спестовните сметки на хората без тяхно знание и съгласие. Общата сума на присвоените от пощенската служителка средства е около 10 000 лева.
Непосредствено след констатирането на липсите, на 11 ноември привечер, Г.Я. предприела действия да се укрие с цел избягване на полицейско преследване. След като получили информация за намеренията й, служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” организирали незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които Г.Я. била задържана в Бургас в автобус, пътуващ по линията Варна – Истанбул.
По-късно жената е транспортирана в Силистра и приведена в следствения арест с прокурорска мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.
Работата по случая продължава в условията на образуваното досъдебно производство.
На заседание в късния следобед вчера Силистренският окръжен съд е постановил постоянна мярка „задържане под стража” за пощенската служителка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар