сряда, 17 ноември 2010 г.

Повторен късмет споходи двамата печеливши от данъчната томбола

И двамата късметлии, изтеглени в днешното издание на данъчната томбола с касови бележки, печелят награда за втори път. Интересното е, че Еленка Йорданова Жейнова, участничка в категория „Възрастни”, печели първата си награда в лотарията с касови бонове още през май 2006 г., а името на Наско Иванов Атанасов е изтеглено за пръв път сред печелившите ученици през септември. Г-жа Жейнова участва с 14 плика с касови бележки на стойност не по-малка от 25 лв., а Наско – с точно два пъти по-малко.
При определянето на печелившия участник сред възрастните се наложи комисията да извади четири плика последователно, тъй като касовите бонове на първите три изтеглени участници не отговаряха на условието да са издадени през предния месец /октомври/. Някои от тях бяха дори от месец август. В групата учениците също се наложи да се изтегли второ име, тъй като в първия изтеглен плик имаше касов бон за закупени цигари. Според правилата учениците се дисквалифицират, ако участват с касови бонове за цигари и алкохол.
Общо 236 плика участваха в октомврийското издание. Учудващо малко този път бяха учениците – едва 17. Участниците от с. Кайнарджа обаче нарастват с всяко следващо издание, като този път броят им беше 11.Комисията в днешното издание беше съставена от представители на Ученическия парламент към Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров” – Силистра. Участието им е част от съвместната инициатива на икономическата гимназия и офиса на НАП в Силистра „Седмица на Националната агенция за приходите”, посветена на днешния професионалния празник на служителите от НАП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар