петък, 11 ноември 2011 г.

Избраха доктор Мария Димитрова за председател на новия общински съвет в Силистра


С мнозинство от 18 гласа от 28 валидни бюлетини , след проведен таен вот, на своята първа тържествена сесия новите общински съветници избраха за свой председател д-р Мария Димитрова от ПП ГЕРБ.Кандидатурата на д-р Стойчева беше единствена и бе предложена от Константин Стоилов.

Изборът на председател на общински съвет Силистра, бе точка първа и единствена в работната програма на сесията на местния парламент , която бе ръководена от най-възрастния общински съветник д-р Константин Попов от ГЕРБ .

В предхождащата я тържествена част, клетва пред държавата и гражданите положиха новоизбрания кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов ,новите осем кметове на кметства в общината и тридесет и двама съветници от тридесет и три мандатния общински съвет в Силистра . Един от общинските съветници –Бирол Мехмед от ДПС, не положи клатва , тъй като отсъстваше от сесията.

Преди полагането на клетвата , от общинската избирателна комисия обявиха общинските съветници , които са подали откази в комисията –трима от ГЕРБ –д-р Юлиян Найденов , Николай Димов и Мариана Николова и двама от коалиция Гражданско единство-Георги Гайдаров и Радослав Неделчев. На тяхно място в общински съвет влязоха Валентин Перчемлиев , Николай Николов и Денислав Димитров от групата на ГЕРБ и Керанка Иванова и Станислав Ковачев от Гражданско единство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар