петък, 11 ноември 2011 г.

Новият кмет на Силистра д-р Юлиян Найденов, встъпи официално в длъжност

Повече млади компетентни и напористи хора в администрацията, обеща днес д-р Найденов .

Назначенията ще започнат още от утре, уточни новият градоначалник. „Взискателен съм, няма да е лесно с мен. Трябва да се вижда постигнатото”, бе категоричен в края на изявлението си кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Екипите на бившия кмет Иво Андонов и новия градоначалник на Силистра д-р Юлиян Найденов проведоха първа протоколна среща след тържественото предаване и приемане на властта в общинската администрация днес в ранния следобед.В срещата участваха новоизбраният председател на Общинския съвет д-р Мария Стойчева, новият областен управител Николай Димитров и неговите заместници.

„Има проблеми в общината и те са свързани с парите”, заяви открито инж. Иво Андонов. Той отбеляза, че сред перата, формиращи дефицит, са ниската събираемост на местните приходи, в това число такса „битови отпадъци”; средствата, необходими за зимно поддържане; парите за съфинансиране на европроекти. За съжаление младите хора напускат заради ниското заплащане, а гръбнакът на администрацията трябва да бъде мотивиран, също сподели Андонов. Той обеща да съдейства с контакти на новия кметски екип. Препоръча активно участие в структурите и комисиите на Националното сдружение на общините в Р България, тъй като това дава непосредствено общуване с правителството, поясни той. Иво Андонов се ангажира да свика заседание на ръководството на Еврорегион „Дунав - Изток” и да предаде председателския пост на д-р Юлиян Найденов, който по право сега е на кмета на Силистра.

Това няма да е първия ни разговор, обеща д-р Юлиян Найденов. Преди да се обърне към присъстващите, кметът поздрави новоизбрания председател на Общинския съвет д-р Мария Стойчева, като изрази надежда да получава подкрепа в работата си от местните законодатели, включително и от обявилата се днес конструктивна опозиция.

Д-р Найденов каза още, че се надява скоро коренно да се промени тежкото положение, в което сега е община Силистра. „Нещата трябва да се променят бавно, но сигурно”, подчерта кметът.

След протоколната среща част от присъстващите се оттеглиха на първо работно заседание.


Няма коментари:

Публикуване на коментар