вторник, 6 декември 2011 г.

Доростолският митрополит Амвросий освети днес най-новия православен параклис в Силистренско.

Доростолският Митрополит Амвросий в съслужие със свещеници освети днес по време на откриването му , най-новия православен параклис в Силистренско”Свети Николай Чудотворец”.

Параклисът с площ от 30 квадратни метра се намира в двора на Дома за стари хора в Алфатар „Щастлива Старост”. Строителството му е факт, благодарение на дарителската инициатива на общинския координатор на ГЕРБ Дулово Тодор Тодоров. 40 хиляди лева лични средства е предоставил бизнесмена за изграждането на параклиса , след като по време на празника Гергьовден , разбира за мечтата на възрастните хора в дома , да имат свой молитвен храм. Иконите в параклиса са гръцки и са закупени също със средства на дарителя. Принос , макар и малък за изграждането на параклиса имат и близо четиридесетте домуващи възрастни хора , които също са предоставили според възможностите си свои лични средства в размер на около 1000 лева.

Официалното откриване днес на параклиса”Свети Николай Чудотворец” в Алфатар , беше почетено и от много гости , сред които депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов , областния управител Николай Димов , заместник областния управител Тодора Цонева и представители на местната власт.

Празникът бе почетен и с рибен курбан за здраве , дарен на алфатарци от именника Николай Димов-областен управител на Силистра .

Няма коментари:

Публикуване на коментар