вторник, 6 декември 2011 г.

GPS система в Областно пътно управление ще контролира снегопочистващата техника


GPS система се монтира в Областно пътно управление, съобщи директорът Иван Иванов.Новата система ще даде възможност да бъде осъществяван стриктен контрол за броя на машините, които са излезли да разчистват и тяхното местоположение. Областното пътно управление разполага с 1 400 т. сол, при изискване от 700 тона. Ангажимент за поддържане и почистване на републиканската пътна мрежа има фирма „Пътинженерингперфект-Т” – гр. Търговище, с която е сключен договор от миналата година.Данните бяха представени на работно съвещание в областна администрация , свикано от областния управител Николай Димов във връзка с готовността на институциите и общините за зимния сезон.

От докладите на кметовете на общини стана ясно, че всички общини имат разработени планове за защита при бедствия. С малки изключения, те са приети и от общинските съвети. Организирани са дежурства в общините, по утвърден график. Проведени са обществени поръчки за доставка на течни и твърди горива и осолен пясък. Сформирани са и Щабовете за координиране на спасителните и неоткложни аварийно-възстановителни работи. Там, където е необходимо – ще бъдат и актуализирани. В община Дулово са сформирани и доброволчески групи от кметствата на населените места.

Всички кметове на общини споделиха мнението, че отпусканите, до момента, средства за организационно-техническа подготовка и последващите я дейности, за осигуряване безопасността на населението, са крайно недостатъчни и те трябва да бъдат увеличени, съобразно актуален анализ на изразходваните суми по дейности от предходните години. От своя страна, областният управител Николай Димов увери присъстващите, че ще представи на национално ниво предложенията на кметовете и институциите за адаптиране на средствата, отпускани от държавния бюджет, към спецификата на районите в страната, за да бъде гарантирано адкватното им разпределение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар